I afton dans!
Ritz. öl. bra musik (så klart!!!). dans.  och sen helt otippat och otroligt kul - 2 fjärdedelar av Oh Jollity!

resten av utekvällen vet jag inte så mycket om, jag var tvungen att åka hem för att sova 4,5 (!) timmar för att sedan åka till jobbet. så tjaaa, jag har inte så mycket mer att säga än att... det var kul!

Emma ♡

vem som helst men inte Billy Bell!!

NEJ NEJ NEJ NEJ!! Hade laddat som tusan för första tävlingsavsnittet av SYTYCD och efter gårdagens uppvisningsprogram fanns var det inget snack om saken längre rörande vem som var min favvodancer. Den enda än sålänge i säsongen som fått mig (och typ hela juryn) att storböla, jag menar, titta bara på det här: (emma - länka om!!)
http://www.youtube.com/watch?v=KB45FSkhvG4
MEN, due to illness har han tvingats HOPPA AV!!!!! Hallå NEJ! Besvikelsen var så enorm att jag nästan tappade sugen, men då kom Jakob in och räddade mig med dans av (nästan) Billy-klass. Men alltså, jag säger det igen, Billy Bell, i min värld har du redan vunnit s.6!!
//klaraLivet är en fest?


Varför inte inflika med lite mer festsnack?! Lördagen tillbringades ju för min del tokfestande från kl. 17 ungefär..
(vilket även satte sina spår) Först jobbfest sedan bar det av till White trash fest med Brutty och Emil.
Dock skedde detta i kombination av ca 3,5 timmars sömn, sedan upp och jobba på filminspelning, sedan förbi backaplan på vägen hem för inhandling av budweiser samt det sista till outfiten, därefter hem och packa outfit-väska, äta och göra mig jobbfestfin och så iväg!
Det var väl egentligen först när jag kom till white trash festen som jag kunde "koppla av" ordentligt. Och det gjorde jag! Tillsammans med några koppar grogg... Sedan var det söndag.
Angående Bellis fest så kan inte jag den 14 för då ska jag på födelsedagsfest.


/Emelie


måndagsfesten.

Det var måndag igår - jag vet.
jag skulle träffa en kompis över en öl eller två - det var min tanke.

så blev det inte.

en cider blev en flaska vin, som blev en flaska till och som ledde till en shotbricka - eller var det två?.
(det skall tilläggas att det inte bara var jag och min kompis, utan två personer till)

resten av natten ramlades bort någonstans mellan vasaplatsen och kungsportsplatsen, såhär i efterhand förstår jag inte hur jag hittade till alla ställen, eller jag kanske inte hittade, jag kanske bara hamnade.

det skall sägas att jag hade otroligt roligt. Ja, jag hade riktigt ruskigt kul!

Emma ♡

Simpor & Grodfötter

Jag ser oerhört mycket fram emot att flytta in i min nya lägenhet. Jag har skrivit kontrakt till 31/12-10, så länge har jag inte bott på ett och samma ställe sedan jag flyttade hemifrån. Det tycker jag är värt att firas med en redig inflyttningsfest! Jag & GBC-Emma stötte på Ling-Ling på myrorna idag och jag slängde ur mig att han kan vänta sig en inbjudan till inflyttningsfest, och han kontrade med "Ja det hoppas jag!". Det innebär att jag får bjuda Hejbabbe-Brieba också, och så hör ju vårt syskoncrew Oh Jollity till en skara av sköna lirare! Det här låter redan som ljuv musik i mina öron. Problemet är nu bara att bestämma ett datum, och GBC står högst på min prioriteringslista! Jag tänker 14, 21 el 28 november, hur tänker ni om det??

Sen har jag även tänkt lite i tema-termer. Jag har snöat in på 90-talets goa tv-profiler. Det kan innebära allt från björnes magasin till bullen, rederiet eller kanske bingo-berra. När jag var liten diggade jag starkt Simpor & Grodfötter, det var både skrämmande och spännande. Hajk var även en sommarlovsfavorit.

http://www.youtube.com/watch?v=oG4z9vln1u0
Sen vet jag inte riktigt hur man gör för att kunna se klippet direkt i bloggen, men klippa & klistra är ju ett säkert kort!

Det här tål att tänkas på.
*IsabelleUppdatering!
Här är klippet Bell!

(jag lovar att visa dig hur man gör)

Emma ♡

Små hästar kan oxå!
Bilder från dressyrtävlingen 4okt!

//klara

Min Man!

Många brukar påpeka och undra varför jag kallar Emil för min Man redan innan vi har gift oss, men jag brukar alltid svara "han är en man och han är min" svårare än så är det inte. Och vilken MAN han är, han slutar aldrig att förvåna mig med sina upptåg och hans otroliga förmåga att få mig att känna mig vackrast och mest älskad i hela världen, dygnet runt - året om. Visst har jag varit kär förut, både på riktigt och lite halvt på låssas, men aldrig någonsin har jag varit med om en så fullkomlig känsla som Emil ger mig. Han är hård men rättvis och genom kärleksfulla knuffar i rätt riktning får han mig att bli en bättre människa och jag har tvingats inse att jag verkligen måste jobba för att komma upp i hans nivå, -att han står ut med mig på vägen är snudd på otroligt. Idag fick jag ett mms med en bild på ett paket och väl hemma låg en adidasklänning och väntade på mig.  Sådan är han, min Man. I onsdags skulle Morella vaccineras och jag min idiot glömmer hästpasset hemma, då åker Emil ut till Gunnebo innan jobbet och lämnar det till mig. Sådant gör han, min Man. Dom senaste dagarna har jag varit ett trött och överjävligt hormonmonster och bara gnällt över att jag har minus på kontot, idag satte han in 150kr och uppmanade mig att köpa tamponger&chips. Så tänker han min Man. Ett liv med Emil är allt jag någonsin önskat mig och lite till och jag är så oerhört stolt över att få stå vid hans sida den 22maj 2010.  
/Klara

Shoubidoubi s.6 nu börjar det!

Har just avslutat en timme under en filt med macbooken i knät med total och fullständig njutning som sällskap..... vi snackar So You Think You Can Dance s.6 (i folkmun: shoubidoubi) Jävlar. Det finns inget annat program som ger mig en sådan känsla, det är knappt jag kan titta på programet i grupp, rädd för att missa någon detalj, onödigt prat undanbedes, dock uppmuntras spontana applåder, stående ovationer och storbölande. Än så länge i s.6 är vi precis framme i  där de topp20 dansarna har utsetts och ohMAN! det ser bättre ut än någonsin och jag har många kandidater till favvodancer. Oftast brukar jag ombestämma mig några gånger under programmets lopp, men jag har redan känslan! När utröstningsansnitten börjar kommer ni få utförligare dansprofiler och summering av bästa underhållingen EVVAH! 


note: jag är överhuvudtaget inte intresserad  av dans egentligen, dansar inte själv (bortsätt random bootyshake i sportstugor i dalsland), kan inget formellt om dansteknik samt har total avsaknad av takt i min kropp!


f.ö har vi tittat på ännu ett hus idag. superfint. verkligen. överlägger lite smått, men vi inser nog att vi måste titta på  m å n g a hus först, inte ta första bästa för att det fint!! Vuxenförnuftet segrar.
//klara

Sko dig


På jobbet sjunger jag högt till Beyonce, Destinys child och Mary J Blige. Men jag jobbar för mig själv, så ingen behöver höra mig.
Alla går runt och är bubblande glada och ser fram emot jobbfesten på lördag. Jag ser snarare fram emot gratis förfest..
Insåg idag att jag ju faktiskt inte var FB-kompis med allas vår Cherry Tingeling! Med betoning på var. Nu är jag. Har ju trots allt avbildat honom en glad augustinatt! (Innan tempelriddaren satte fyr på hela konstsamlingen och nästan hela Ghettobaren!!)
 
Idag har jag även haft "bröllopsträff" med en arbetskamrat som ska gifta sig i november. Nästa vecka blir det provsminkning och frisyrtest!
I helgen kör vi igång med andra blocket av filmen "Varför lyser inga stjärnor?" Jag är dock "skonad" från söndagsmorgonen. Men nästa vecka blir det dubbeljobbande så det står härliga till! Stylitz är på G!

Blir ledsen när jag tänker på mina fina second hand skor som har gått sönder. Hade verkligen hunnit bli favoriter! Nu får man ha flyt, tid och pengar för att hitta ett par nya. Antagligen mest flyt.. Wish me luck!


/Emelie

Det ska göras med stil!

Man kan trilla av hästen ibland. Här kommer avsittningens ABC:


A: Planering


B: Kontroll


C: Avslut

Lätt som en plätt. Precis som en EMD- kompakt, snygg & effektiv!

*Isabelle


Tänker i fel termer.

En viss person på jobbet har en tendens att lägga sig i ens arbete och ändra saker som personen inte har att göra med. Och så även idag. Jag konfronterade personen med att säga; "Litar du inte på att jag kan mitt jobb?". Personen i fråga går helt bananas och jag blir utskälld på noter. Jag blir även beskylld för att jag "Tänker i fel termer" då personen tycker att jag bara borde vara tacksam för att bli trampad på tårna i mitt arbete. "Så kan du ju inte tänka, du som ska bli polis och allt!"
Förstår du vem jag pratar om så vet du vad jag menar, förstår du inte vad jag pratar om så ska du vara glad att du inte jobbar med personen.
Nog om det, det här är en bra dag! Jag har skrivit kontrakt på lägenheten idag! Hurra! Jag firar genom att fylla bananlådor!

Förresten! Dagens stammisspot: TÄCKJACKAN! Officiellt är han i staterna, men idag patrullerade han livs levande på Linnégatan. Och han har inte ens varit och lunchat hos mig! Dålig stil!
(Här hade det gjort sig med en bild, men det verkar gå bra ändå.)

*Isabelle

It takes two to tango


Om man känner mig någorlunda bra vet man kanske att jag inte är känd för att liksom vara den argaste tjejen i stan.
Men även en sån som jag KAN ju faktiskt bli arg ibland. Saker som gör mig arg kan t.ex. vara orättvisor av olika slag. Som att hela samhället är gjort för folk som är vakna på dagen och sover på nätterna.. (kan gå in mer på mina känslor om det en annan gång..)
Sen kan även karlar göra mig väldigt arg.. eller att liksom höra någons namn sägas EN gång för mycket!!! Det kan så att säga bli droppen med husets vin som får tetra-paken att rinna över.
Då kan man faktiskt bli så arg så man åker hem och slänger alla textilier i tvättkorgen som vissa personer någonsin rört vid, eller eventuellt rört vid. Trasiga armband(?) kan även åka i papperskorgen och telefonnummer kan vara på gränsen till att bli raderade. Efteråt kan det kännas ganska bra! Men detta är väl som sagt inget som händer varje dag i mitt liv.

Är annars en lugn och samlad romantiker som sitter och drömmer mig bort till Paris och det glada 20-talet till tonerna av älskade Edith Piaf, Jacques Brel eller något annat som hjälper till att förflytta mig någon annanstans än till verkligheten. 
En tid då kärleken var innerlig och karlarna talade om för damernas far att dom hade ärliga avsikter med dennes dotter.
Finns det ens karlar med ärliga avsikter nuförtiden?
Folk överlag verkar inte ha tid med kärlek i vår stressade tid. Och om minsta lilla skiter sig ger dom upp och försöker hitta något nytt och mycket bättre istället för att kämpa sig igenom det jobbiga tillsammans.
Varför tror dom att det finns något så mycket bättre än det dom har?
Gränsen kan ju förstås vara hårfin mellan kris och att ha ett dåligt förhållande..

Men vad vet väl jag? Jag är ju bara en simpel bondmora.
Nåja, man ska iallafall aldrig ta något för givet!
Vad är väl då kärlek Haddaway? Har du fått något svar än?


What is love
Oh baby, don't hurt me
Don't hurt me no more
Oh, baby don't hurt me
Don't hurt me no more

What is love
Yeah

Oh, I don't know why you're not there
I give you my love, but you don't care
So what is right and what is wrong
Gimme a sign

What is love
Oh baby, don't hurt me
Don't hurt me no more
What is love
Oh baby, don't hurt me
Don't hurt me no more

Whoa whoa whoa, oooh oooh
Whoa whoa whoa, oooh oooh

Oh, I don't know, what can I do
What else can I say, it's up to you
I know we're one, just me and you
I can't go on

What is love
Oh baby, don't hurt me
Don't hurt me no more
What is love
Oh baby, don't hurt me
Don't hurt me no more

Whoa whoa whoa, oooh oooh
Whoa whoa whoa, oooh oooh

What is love, oooh, oooh, oooh
What is love, oooh, oooh, oooh

What is love
Oh baby, don't hurt me
Don't hurt me no more

Don't hurt me
Don't hurt me

I want no other, no other lover
This is your life, our time
When we are together, I need you forever
Is it love

What is love
Oh baby, don't hurt me
Don't hurt me no more
What is love
Oh baby, don't hurt me
Don't hurt me no more (oooh, oooh)

What is love
Oh baby, don't hurt me
Don't hurt me no more
What is love
Oh baby, don't hurt me
Don't hurt me no more (oooh, oooh)

What is love?

------------------------------------------------
/Emelie


Nästan vuxen!

idag har jag och Emil haft vårt första bankmöte och har kommit ett steg på vägen mot Huset med stort H! Lånelöfte är kirrat, dock måste vi trolla fram cirkus diskus 200', men va fan, det är väl lätt gjort? Vi är positiva. Att vara på bank kändes mkt vuxet och lite spännande, åhh vill vill vill ha lilla huset snart. Jag tror att 2010 kommer bli vuxenåret nummer ETT, jag menar gifta sig och köpa hus samma år, hur vuxet är inte det? Jag funderar till och med att börja köpa vuxenbusskort istället för att spela på mitt ungdomliga (?) utseende och ungdomsåka som jag gjort de senaste tre åren... DET om något är fan vuxenpoäng!
Ensam mamma igår var nog ett av dom bättre avsnitten, nu börjar det hända saker! Gutt som fan att Madde skickade hem han stockholmstönten, han trodde verkligen att han hade allt kirrat bara based on looks men tjo fick han!! Madde är ju f.ö den enda vettiga mamman denna säsongen, hon med två kilo ögonskugga verkar ju vara lite tappad och med risk för att kasta sten i glashus så är småpojks-fantasten lite too much, han oscar verkar ändå OK o genuint kär i Helena, men norrköpingstönten...... det är ofrivillig TVkomik.  Väntar med spänning på nästa avsnitt.
Det verkar för övrigt inte bara GBC som peppar på kräft-2010, läste på fejjy att vår egen tingeLING hade drömt om kräften i fredags..... det ni
//klara

kräftshot!Hehe! Vad som än händer får vi aldrig aldrig glömma Ghetto Baren!

Emma ♡

Söndagskväll på guldis

Sitter och lyssnar på Dance and Forget och tänker på vilket otippat tillskott de var på kräften!
Vem hade tex kunnat tro att en kräftskiva skulle komma att handla om hur man bäst grillar en sten?!
Vem hade tex kunnat tro att en kräftskiva skulle komma att handla om hur man bäst grillar en sten?! Jag trodde heller aldrig att någon skulle få mig att smaka något så exotiskt som senapsmarinerad pinne. På kräften är allt möjligt!

Oj, nu håller jag ju på att missa mamma söker!
Tack för mig,
Isabelle

Premiär!

Jaha, då var det även dags för GBC-Emelie att premiärblogga! Premiären skulle börjat för ca 10 minuter sedan, men eftersom min dator bestämde sig för att flippa lite (som vanligt) så drog det ut en smula på tiden.
Vi har ett ganska speciellt förhållande jag och min dator.. Någon form av hatkärlek skulle man kanske kunna kalla det.
Någon mer som flippat idag är herr undulat a.k.a Pippi Litago Wiberg. Men det hör väl iofs inte heller till ovanligheterna.

Första jobbfria helgen på ett tag. Så min söndag har jag spenderat med att ligga i sängen undefär hela dagen.
Har slumrat till och bl.a römt om det galnaste åskvädret man kan tänka sig.
Många funderingar idag också. Typ, ska jag köpa mat? Vad ska jag isåfall köpa för mat? Färdig eller ska jag handla något och sedan laga? Har jag ens några pengar kvar? Alldeles för många frågetecken att räta ut på fastande mage.

Gårdagen var mycket trevlig! Började lite tomt på Jazzhuset, men det fylldes på under kvällen! Många bekanta ansikten som väckte olika känslor så att säga..
När Brutty skulle gå kom delar av Oh jollity och tog över. Vi behövde ganska snart varsinn EMD. Men eftersom jag redan hade några öl innanför västen så var "receptet" som bortblåst. Konstigt nog kan man nämligen inte bara be om en EMD i baren. Men jag ringde GBC-SOS och snart var det löst. Såklart var den ju inte äkta och därmed inte lika god som orginalet..
Sedan blev jag pratglad och pratade med alla möjliga och omöjliga. Var ju förstås tvungen att prata lite med Kleerup för att se om han kom ihåg att jag sminkat honom för några veckor sedan.
Minns inte vad han svarade, men han var väldigt trevlig och inte alls lika flummig som han var under filminspelningen!

Thats all for today folks!

/Emelie

Do you see anything different?

efter lite trix och mix så har jag fixat lite med designen. gillar vi det?
känns som att det vore schysst med lite färg i bakgrunden och så, men jag vet inte riktigt vad det skulle vara - mönster? bilder? illustrationer? vad vad vad?

en finess som jag är EXTREMT nöjd med är att om du går in och läser något annat inlägg tex Klaras söndagsmorgon inägg (eller så) och sen vill ta dig tillbaka till första sidan kan du bara klicka på headern och sen tadaaa! är du tillbaka på förstasidan! Brilliant!

And that is all I have to say about that.

love

Emma ♡

Fredagsgodis & lördagsgodis,

Det låter helt klart som att jag missade en fantastisk kräftreunion igår, typiskt.. GBC's fredagsnöje tog dock på mina krafter så jag ägnade kvällen åt att titta djupt i godisskålen och småle åt fredagens rabalder. Dessutom verkar det som om KHF har fått tillökning i form av Hockeyfredag, och det ser jag fram emot!
Idag flyttpackas det för fulla muggar! Om två veckor bor jag i nordostpassagen, och blir granne med GBC-Klara, sweet ass! Jag funderar lite på hur jag ska klara mig utan en kräftpelare i nya lägenheten, men på något vis ska jag nog lyckas bekräfta nordostpassagen 50 med!
Mitt i packadet ser jag framsidan av Her&Nå och jag LER MEG IHJEL!!

*Izzy Hellbell

fredagkvällen (innan natten)På tok för lite bilder i bloggen!
Det här är alltså jag innan jag såg Idol, innan jag blev stoppad av vakten, innan jag drack en tequila, innan jag preciiiiis kom in på Nef, innan jag dansade runt, innan jag tog vagnen hem och innan jag tillbringade 15 timmar i sängen. Vi kan väl också tillägga att det var en himla rolig kväll!

(och att jag nu verkligen kan konstatera att Tequila först gör mig galen och sen trasig)

Emma ♡

Söndagsmorgon

Vilken liten mini kräftreunion det blev igår, lite oväntat! Jag&Brutty, Ling-Ling, Hejbabbe-Brieba och 2/4 av vårt syskoncrew Oh Jollity, sen var ju halva Almedal och Samtidigt som på plats men det hör ju inte direkt till ovanligheterna, vi var trots allt på Jazzhuset... Jag var trött och alldeles för nykter och OhJollity måste tro att jag är den tråkigaste tanten i stan som alltid går hem tidigt, men jag har lovat att motbevisa dom nästa gång!!
Idag är det uteritt med stallgänget och vädret kunde väl inte blivit bättre, och efter det är det dax för 'ensam mamma-middag', idag är det min&Emils tur att stå för maten, det blir senapsstekta rotsellribiffar, rotmos och grönpeppar sås, riktigt höstigt och gött. Förvänta er en matrecension och en komplett anlalys av Ensam Mamma Söker ikväll. (som ni kanske redan förstår kommer jag blogga vansinnigt mkt om skräp-Tv haha)
/klara

Yo!

Knappt återhämtad efter gårdagens rabalder bär det av igen. För att inte ha varit ute på en hel månad toppar jag detta med 2 utekvällar på en helg. Dock höll det på att inte bli något alls efter att jag somnat i soffan med datorn på magen (mammas pojkar, tv4play) och missat en inflyttningsfest hos jobb-anna men skam den som ger upp så lätt. I brist på annat kul (och kanske smått inspirerat av just `mammas pojkar´ ) är stilen för kvällen svensk dokusåpabrud anno 2001. Känns helt rätt när jag skall kolla på Fulmakten haha.
Igår var jävligt roligt, hela GBC samlat, fredagsfinal, KH, nef och att isabelle blev upphånglad av HockerSenior. Själv blev jag stalkad av en barndomskompis som bara inte förstog att jag I N T E ville hänga/dansa/hångla eller idka någon som helst form av socialt samkväm med honom. Jag blev bokstavligt talad jagad runt Nef och inte ens en förlovningsring uppkörd i ansiktet kunde få honom att fatta grejen, det brukar ju annars vara en riktigt bra ragg-dödare...
suck.
Nu skall jag bara hitta dom perfekta 'svenska flicka' - skorna så bär det av att möta Brutty på järnis.
so long
Klara

Då så,

..ghettobollen är i rullning! Med 10 månader kvar till kräften är det hög tid att börja peppa!

RSS 2.0